diumenge, 18 de juliol del 2010

Estiu



A l'estiu, paga la pena d'oblidar-se del polítics i dels problemes de tot tipus i mirar d'aprofitar els dies, sobretot si aquestes transcorren vora el mar, en algun lloc de la costa, si pot ser en un lloc tan bonic com l'Escala i amb aquestes postes de sol sobre el port, al capaltard, quan la calor minva i neixen les ganes de passejar, de contemplar, d'aspirar l'olor salobre de la mar, tan estimulant.
Però hi ha coses que continuen igual, any rere any, per exemple les prostitutes col·locades als costats de la carretera, oferint el seu cos als possibles clients. És una situació terrible i degradant la d'aquestes dones. 70.000 noies, algunes menors d'edat, s'incorporen cada any a Europa a aquest desgraciat mercat, la majoria provinents de països de l'est europeu. Sembla mentida que això no es pugui tallar -alguns alcaldes de la zona empordanesa ho han intentat, però mentre no hi hagi una legislació oportuna, no hi ha res a fer-. Els que ens governen actualment, aquesta esquerra naif, considera que fer-ho seria coartar-ne la llibertat i no sé quantes bajanades més. Quina llibertat tenen aquestes noies? Cap. La seva situació, en mans de mafiosos, és un complert desastre.
Jo, si legisles, no multaria aquestes desgraciades, sinó els seus clients. Són conscients els homes que les utilitzen de com contribueixen a la seva situació d'esclavitud?
Sí, jo voldria un estiu feliç. També per a aquestes noies que venen als nostres països occidentals creient que van a un paradís i es troben a la vora d'una carretera, de sol a sol, havent d'aguantar tot tipus d'humiliacions.

2 comentaris:

  1. Quan després d'esmorzar, com cada dia a les vuit del matí, he posat en marxa l'ordinador i obert el bolc de la Carme he vist la magnífica foto del port de L'Escala, amb l'Albera endevinant-se al fons,m'ha vingut a la memòria aquella cançó que, de petits, cantàvem: "Al matí cap a llevant, quan neix el dia, les campanes van sonant : "Ave Maria!" Després llegint el text del teu comentari m'adono que dius que és una posta de sol, he recordat també el final de la cançó " A la tarda en el ponent, quan mor el dia, les campanes van dient "Ave Maria!"
    Ditxosos de vosaltres que, a L'Escala, tant al matí com a la tarda, podeu fruir aquestes belles panoràmiques amb el sol naixent o amb el sol fonent-se a l'horitzó. Mentrestant, deixem que els polítics s'esbatussin els uns amb els altres
    rebregant-se amb les seves contradiccions, mentre problemes socials tan denigrants com la prostitució, els cau en la més absoluta indiferència.

    ResponElimina
  2. Sobre el tema de les putes, la hipocresia no és només dels polítics. L'altre dia, en un diari que no recordo exactament quin era, hi havia un reportatge-denúncia de la situació de les prostitutes que treballen a Catalunya. Molt maco. Llàstima que unes pàgines més endavant, aquest mateix diari publicava dues pàgines senceres amb anuncis de "relax", "contactes" i d'altres eufemismes amb els quals es disfressa la prostitució. Potser caldria deixar de llegir els diaris fins que retirin aquesta mena d'anuncis?

    ResponElimina