dimecres, 1 de juliol del 2015

Per què vull la independència?



Estic convençuda que tard o d'hora Catalunya serà independent perquè aquesta és l'aspiració de tots els pobles (la llibertat de ser i manifestar-se tal com són). Ara bé, el problema, per a mi, és que si triguem gaire jo no ho podré veure. Vaig néixer el 37, en plena guerra incivil en un poble tan castigat com Gandesa. Vaig viure sota el franquisme: restricció de llum, pa de racionament, alliçonament castrador: “Por el Imperi hacia Diós”, prohibició de la llengua a qualsevol nivell oficial o culte: publicacions, predicació al temples, ensenyament escolar, ràdio, tele més endavant...
Per sort, al poble conservàvem la nostra llengua ancestral, tan antiga com expressiva: gojos a les marededéus o els sants, dites populars, refranys, jocs infantils, tradicions... tot el que bé o malament els nostres iaios van saber preservar. I que nosaltres tenim l'obligació de passar als nostres néts.
Ara tenim una ocasió única. No s'hi valen picabaralles interessades ni egoismes personalistes. Hem d'anar a totes. I hi he d'anar junts. No ens barallem entre nosaltres, si us plau, la divisió ja la fomenten prou els altres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada