diumenge, 10 de juliol del 2011

Tocar campanes



Ara li ha tocat a Sant Mori, un poble de l'alt Empordà, abans havia passat a Mont-ras o a Calella. Arriben nous veïns, es queixen que els molesten les campanes, i ho denuncien formalment fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dicta sentència: les campanes, per els nits, han d'emmudir. Ara bé, les queixes també poden afectar les esquelles dels ramats -a Llanars va passar amb unes eugues-, o els pollastres, com a Vilademuls -resulta que tenen el mal costum de cantar de matinada i a més fan pudor, ecs, uix! Ja ho veieu, gent que fuig de les ciutats buscant la pau idíl·lica dels pobles, i acaben que tot els molesta. Es compren cases prop de granges, i després cal treure les granges! I és que ningú no recorda la dita: “Si no vols pols, no vagis a l'era!”, o “Allà on vagis, fes que facin”. I així podrem dir que “Forasters vindran i de casa ens trauran!”

Aquesta foto és feta a Gandesa, cap als anys 60, dalt del campanar, quan encara gaudia amb el so de les campanes, que em feien companyia durant les nits.

1 comentari:

  1. La venjança hauria de ser que vagi gent d'aquests pobles a Barcelona i es queixi que li molesta el soroll dels cotxes, a veure si algun jutge o tribunal té els nassos de prohibir la circulació passades les deu de la nit. A Sant Feliu de Codines, a la matinada encara se senten les campanes, com a mínim fins a les dues de la matinada que les vaig sentir l'altre dia que me n'anava a dormir tard. I la veritat és que és un soroll molt més agradable que els de les ciutats.

    ResponElimina