dissabte, 12 de setembre del 2015

Diada 2015









Apunts sobre la Diada
Dinen a casa l'Eduard i el Marc, la Glòria ha quedat per dinar i anar a la mani amb la colla. En acabat de dinar, el Marc se'n va a buscar les nenes, que arriben amb el tren. Havíem quedat de trobar-nos al nostre tram, el 20-21, entre Fabra i Puig i Escòcia, però ja no ens vam trobar. Al Carles i família, que eren per allà prop, ni somiar de veure'ls.
A les quatre, l'Eduard i jo pugem al terrat. Fa estona que ens arriba el xivarri des de la Meridiana i volem veure la panoràmica. Hi fem fotos.
El matí havia estat plujós, però ara brilla un sol esplendorós. Aviat tindrem calor.
Baixem al nostre tram, i feina d'arribar-hi! Gent per tot arreu, calçada i voreres. Tot col·lapsat. Trobem un petit espai i ens hi enquibim. Tothom sembla content. Som un gran petit poble.
Sentim un avís per la megafonia. Els seus familiars reclamen algú s'ha perdut. Imaginem que és una criatura de les moltes que hi ha. Error. És un avi de 90 anys! Esperem que l'hagin trobat!
A partir de llavors, ja no se sent res. Altaveus poc potents i molt xivarri de la penya. Hem d'anar demanant esdeveniments a una senyora que du la ràdio amb els auriculars posats.
Molt moviment aeri. En un moment tenim a sobre 5 helicòpters i dues avionetes. El més “celebrat” és el de la policia espanyola. Els seus moviments ens indiquen que va arribant el punter gegant. Hi ha tanta aglomeració que no l'arribo a veure. Algú, entre el públic, crida: “Punters enlaire!”. Ha arribar el moment culminant.
Després se'ns demana d'esperar per al mosaic, que ha de tancar l'acte. Espera que es fa avorrida, al nostre tram, perquè no se sent res pels altaveus. De tant en tant, a l'encreuament Fabra i Puig-Meridiana s'alça un castell. L'Eduard, que viu a Vilafranca i n'està molt al cas, creu que, per color de la camisa, són de Mataró. La gent aplaudeix amb ganes.
Es nota un cert cansament, Tothom espera que aquesta sigui la mani definitiva.
Apunts a posteriori: Alguns polítics es queixen que els independentistes han segrestat la manifestació de la Diada. I que per això no hi anaven. Però si no hi havien anat mai!
A TV3 se li exigeix ser rigorosa i neutral. La resta de TV poden ser -i són- tan parcials com els roti. Llei de l'embut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada