dimarts, 14 de setembre del 2010

Sakineh

Islam moderat?

El president de l'entitat Watani, Mourad el-Boudouhi, reclama la mediació de la Generalitat per solucionar el conflicte que té amb l'ajuntament de Lleida per qüestions d'ubicació i aforament d'una mesquita. Al mateix temps presenta unes al·legacions contra l'ordenança que prohibeix el vel integral en espais municipals. Assegura que això vulnera els drets humans i la llibertat religiosa!
Quan al mateix dia llegeixes a la premsa que a l'Iran una dona va ser condemnada a lapidació per adulteri, (i també a ser assotada), pena aquesta que li permutaran per la forca -després que confessés, sota tortura, que havia estat còmplice de l'assassinat del seu marit-, jo em demano quin concepte dels drets humans tenen aquests dirigents o representants islamistes que viuen als nostres països occidentals. De veritat defensen la dona, o uns antics i vergonyosos privilegis dels homes dominants més propis d'èpoques passades? Quan es posicionin de veritat a favor de la dona en casos com el d'Iran o similars, potser que me'ls comenci a escoltar.


Publicat a l'Avui el 19 d'agost del 10

Dedicat a Sakineh Mohammandi Aixtiani, en espera de ser executada a l'Iran.

1 comentari:

  1. Els hauríem de proposar un tracte: quan ells acceptin que les dones, en els seus països, puguin anar pel carrer amb els cabells al descobert, nosaltres deixarem que elles aquí vagin com vulguin, també.

    ResponElimina