dimarts, 13 de març del 2012

Políticament correcte



Sembla que torna a parlar-se de la conveniència de subratllar la marca de gènere femení, allò d'homes i dones, nens i nenes, ciutadans i ciutadanes, galls i gallines, que ningú no se senti ofès. Fins i tot algun cap calent creu que es podria solucionar posant @ enlloc d' E o A. Així per exemple, el començament del Pare Nostre podria anar així:
Pare i mare nostre/nostra que...
O bé: Par@ i mar@ nostr@ que...
Com veieu propostes ben innovadores, amb les quals les don@s ja no ens sentiríem descriminades. I els nostres sous pujarien fins a aparellar-se amb els dels hom@s del mateix nivell. I ja no caldrien repeticions innecessàries. És clar que podríem confondre els n@ns amb els n@ns, o sigui els nens amb els nans, però això seria pecata minuta. Només es tracta de proposar-s'ho. Així tindríem alcald@s, i podríem suprimir allò tan molest d'alcaldes i/o alcaldesses, presind@nts i metg@s. Sastr@s, etc. O violinist@s. Quina meravella!
Amics i amigues, perdó amic@es -bé no sé com arreglar-ho, però ja hi trobarem el desllorigador-. I tots i totes, vull dir tot@s serem feliços i menjarem xoriços. O xorices? O xoric@s. Guaita, ara m'he fet un bon embolic!

4 comentaris:

  1. quina risotada...disculpeu el meu catalá. No hi ha res millor que prender-ho amb una mica de humor. El món seguira giran i aquests debats també

    ResponElimina
  2. Els debats sexistes solen acabar amb situacions còmiques, ja que la bona voluntat d'algunes persones no pot amagar la realitat.

    ResponElimina
  3. La merla ens dóna la benvinguda a la primavera
    http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2012/03/benvinguda-la-primavera.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t'agradin els ocells tan com a mi. Ajudem a fer-los respectar.

      Elimina