dimecres, 13 de juny del 2012

Londres. Impressions


Impressions londinenques.

Profusió de banderes britàniques. Celebraven el jubileu de la reina.
Sa graciosa majestat i other familiars presents arreu. (Podria considerar-se culte a la personalitat?) En tot cas ja ningú no se'n recorda d'aquella Lady Di que deien que s'havia carregat la dinastia reial.
Passos zebra. Allà els respecten escrupolosament!
Metro, popularment dit tube. Quan hi viatges entens per què! És com si t'haguessin envasat dins d'un tub d'aspirines. Això sí, són super eficients.
Negres: molts, pertot arreu. Els nens petits contrasten amb els genuïnament anglesos, blancs i rossos. També se'n veu algun de cafè amb llet, producte del que la meva filla en diu hibridació. Són el futur de la humanitat?
Seguretat. No sé per què em sentia més segura als carrers de Londres que als de Barcelona. En Hyde Park veiem dos bobbies catxejant un xicot en mig d'un esplèndid roserar.
Quins parcs, déu meu senyor!
Moda de roba i sabates als aparadors: molt xarona. Sensació de mal gust.
Estàtues humanes al costat de la roda gegant. Els turistes badant, com a tot arreu.
Lavabos públics a Hyde Park: fugir-ne cuita-corrents.
Temps: pluja, pluja, i més pluja -acompanyada de fred i vent-! I és clar, tenen uns arbres enormes i magnífics pertot arreu.
Sensació en arribar a Barcelona: que bonic és l'eixample. Visca Cerdà!

2 comentaris:

  1. Segur que has estat a Londres? Has trobat el metro super eficient, hi ha barreixa de races?

    ResponElimina
  2. Jo diria que sí, que era Londres. i hi havia algun nen mestís, als parcs. El metro molt estret, però eficaç quan a regularitat. Suposo que tu en vas treure una altra conclusió. Deu de ser allò de "Todo es segun el color del cristal con que se mira!"

    ResponElimina