divendres, 14 de novembre del 2014

Pits




Aquest any passat, el 2013, a l'Estat Espanyol es van fer 16.000 operacions per engrandir els pits. Una xifra que et deixa astorada. Ignoro quants homes s'han fet allargar el penis, que seria el contrapunt. I és que la nostra societat, opulenta, hedonista i superficial, imposa uns canons de bellesa que no sempre s'ajusten amb els que la mare natura ens va dotar. En el cas dels pits, s'imposa una mida, diguem-ne, generosa. Ara bé, per altra banda, la moda demana cossos no ja esvelts, sinó decididament prims, com es pot veure en algunes models famoses. Cal tenir un cos de talla 38, per exemple. Així que toca passar gana -els problemes de anorèxia i bulímia estan a ordre del dia-, i operar-se els pits per tenir-los a la mida satisfactòria.
Contra aquesta imposició de la moda, ha protestat l'actriu Keira Knightley, que reivindica els pits petits, sense cirurgia correctora.
Tot això em recorda els anys seixanta, que van promocionar-se uns sostenidors amb “trampa”, per aconseguir aquest efecte de volum. Immediatament va córrer un acudit, molt celebrat:
En què s'assemblen els sostenidors tal amb el règim de Franco? Que enganyen l'exterior, oprimeixen l'interior, i, dels caiguts, en fan monuments!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada