divendres, 9 de gener del 2015

Fulls de dietari


8 de gener
Avui tots som Charlie Hebdo. Consternació per l'assassinat a París dels autors del setmanari satíric d'aquest nom a mans de fanàtics integristes musulmans. Amb aquests atacs el que busquen és que tinguem por i acabem auto-censurar-nos. I no. La llibertat d'expressió és sagrada, i la sàtira està bé que hi sigui per a tothom, encara que de vegades pugui resultar ofensiva per a segons qui. Si la nostra fe ha de trontollar perquè es burlin de creences de catòlics, jueus o musulmans, és que és molt prima. Potser que ens preguntem si la religió no ha estat molts vegades coartada per als pitjors crims. I entonem un mea culpa col·lectiu.

9 de gener
Baixo al centre a buscar un llibre per al Marc que no he trobat al meu barri. Entrar en una llibreria gran, passejar entre expositors de llibres, llegir el títol i l'autor a les seves cobertes llampants, em produeix sentiments ambivalents. Per una banda, constatar la ingent quantitat que se'n produeix, per l'altra, la impossibilitat física de poder llegir-ho tot. I encara pitjor, de saber destriar el gra de la palla, entre tanta literatura insubstancial, i saber trobar aquella obra que et deixarà veritablement satisfeta com a lectora, i insatisfeta com a autora. Si el llibre és dolent, penso que malaguanyada la publicació, si és molt bo, enveja no sé si sana o insana. Però enveja al cap i a la fi.
Surto amb un parell de llibres a buscar el metro i començo a fullejar-ne un mentre el comboi em transporta per les entranyes de la ciutat, aliena a tot el que m'envolta. Ah, aquesta màgia de la literatura de transferir-te a món nous i estimulants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada