divendres, 28 de gener del 2011

La Caixa



Rèquiem per la Caixa?
Jo no hi entenc, d'economia. Però aquest assumpte de la Caixa no deixa de produir-me un fort grau de desconfiança. Em temo que sigui una -més- de les argúcies de Madrid per anar-nos desposseint del nostre patrimoni, sigui cultural, sigui econòmic, sigui referencial o lingüístic.
Per les persona grans com jo, la Caixa sempre ha estat una de les entitats més sòlides del país. Recordo que, de petita -potser amb set o vuit anys-, ja em van facilitar, des de la mateixa entitat, la meva primera llibreta estalvis per anar-hi ingressant, de tant en tant, alguns cèntims. En aquells temps, les oficines de la Caixa tenien unes reixes interiors molt potents que anaven des del taulell fins al sostre, i unes finestretes des de les quals ens atenia l'amable empleat de torn. Des de la meva escassa alçada, tot allò em semblava d'una gran i tranquil·litzadora solidesa.
En podem estar ara tan segurs?

5 comentaris:

  1. Segurs de que?
    Per la teva Caixa tranquila, el nou banc, format a partir de Criteria, lo banc que ja tenia La Caixa, ha repuntat les seves accions un 20% en borsa. La qual cosa son més actius per al futur "CaixaBank".
    I no és des de Madrid que es fa aquesta mena de moviment. Ells son els executors de les ordres de la UE, FMI, i EEUU, per no parlar dels inversors internacionals. Si, els responsables de l'actual crisi financera.
    Gran jugada de La Caixa, passant pel davant, fins i tot, al govern.

    ResponElimina
  2. A mi el que m'interessa és saber si l'infanta Cristina perdrà la feina.
    Efectivament, Quin mon !!!!!

    ResponElimina
  3. Ai, mama, la Caixa... No et creguis tan al peu de la lletra allò del 'puix parla català Déu li do glòria'. La Caixa no n'entén de sentiments, només de diners, i no té cap mena de vergonya per patrocinar la selecció espanyola de futbol ni per embargar les famílies que no poden pagar la hipoteca. Ni per mirar de pressionar els governs per imposar el seu model de capitalisme de creixement indefinit, el seu model caduc d'infraestructures (Quart Cinturó, la MAT...), ni per invertir en la indústria de l'armament, ni per...

    ResponElimina
  4. La "meva caixa" era aquella creada per ajuda social i pensions per a la vellesa en una època en què no hi havia cap tipus de paga per als jubilats. Ara no sé on han anat a parar, aquells ideals. Però sí sé és que si volem independència necessitem també tenir l'economia assegurada. Els diners embruten les mans, però, podem viure sense?

    ResponElimina