dijous, 29 d’abril del 2010

Sant Jordi

Enguany he viscut un Sant Jordi atípic: en lloc d'anar a voltar pel Passeig de Gràcia, Plaça de Catalunya i sobretot per la Rambla -afrontant el perill de ser atropellada per la massa de lectors àvids de novetats, que a la meva edat ja comença a ser perillós-, només he hagut de plantar cara a dos grups d'alumnes, de tercer i quart de primària, de l'escola de Sant Feliu de Codines, on vaig estar invitada a parlar del fet d'escriure i a explicar-los un conte.
Va estar una experiència molt positiva. A mi, que he viscut la implantació i desenvolupament de l'ESO en un institut de Santa Coloma de Gramenet, veure aquelles criatures tan modosetes i educades, tan atentes i interessades en allò que els explicava, demanant la paraula amb ordre i continència, em va semblar una mena de miracle laic. El mal és que, aquests mateixos alumnes, a mesura que vagin creixent i tinguin l'ocasió de veure com es comporten molts adults -polítics o assistents a debats i programes televisius-, dubto que continuïn mantenint una actitud tan assenyada i civilitzada! De moment, felicitats a tots ells i als mestres -i les mestres!-, que ho fan possible.
Ahir, tranquil·lament i amb totes les llibreries gloriosament obertes gairebé per a mi sola, vaig poder triar i remenar de gust. Que hi ha vida literària, més enllà de Sant Jordi!

2 comentaris:

  1. Som les de les teves n�tes i estem emocionades per les teves paraules, gr�cies de tot cor!!

    Carmen i Anna

    ResponElimina
  2. Alumnes de 3r escola Jaume Balmes21 de maig del 2010, a les 6:21

    Bona tarda Carme,
    ens ha agradat molt el què has escrit de nosaltres.
    Ens vas explicar molt bé el teu ofici. El conte que ens vas explicar va ser molt interessant.
    Ens agradaria que tornessis l'any vinent!!

    Gràcies per haver vingut els i les alumnes de 3r.

    Fins aviat!!

    ResponElimina